Carnegie Sverigefond ökade med 4,3 procent i juli, starka rapporter bakom uppgång

Annons

Carnegie Sverigefond steg med 4,3 procent under juli och har därmed stigit med 4,4 procent sedan årets början.

I månadskommentaren lyfter förvaltaren Simon Blecher fram starka rapporter som den huvudsakliga förklaringen till uppgången. Enligt förvaltaren stack framförallt Volvo ut med en strålande rapport, dock följdes det inte av en kursuppgång för aktien vilket Blecher menar har att göra med att marknaden tror att lågkonjunkturen snart kommer.

Starka rapporter kom även från ABB, Lifco, Sandvik och SKF och hyfsade diton från fondens banker som alltmer är på väg in i värmen, skriver Blecher.

Förvaltaren gör även en global utblick och jämför värderingar.

”På den globala fronten är det mycket spännande och fascinerande saker som sker i den meningen att Tesla med sina stora förluster värderas högre än GM och likaså värderas Spotify med sina förluster högre än H&M. Och samtidigt blev Apple det första amerikanska företaget att passera 1000 miljarder dollar i börsvärde”, skriver Blecher och fortsätter:

”Min minnesbild är att det första företaget i världen som passerade 100 miljarder dollar var IBM, och det företaget talar inte många om idag. På tal om 100 miljarder dollar minskade Facebooks börsvärde mer än så på en enda dag…Det säger lite om risken i den sektorn.”

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare – Här handlar du aktier billigast
https://www.vafinans.se/fonder/nyheter/Carnegie-Sverigefond-oekade-med-4-3-procent-i-juli-starka-rapporter-bakom-uppg%c3%a5ng-1027449480