Erbjuder nya lån med portföljen som säkerhet

De värdepapper som kan läggas till grund för belåningsutrymme ändras till de som har minst 70 procents belåningsvärde, och dessutom sänks låneräntan.

– Vår ambition är att ha Sveriges bästa erbjudande avseende lån till privatpersoner med aktier och fonder som säkerhet. Med det menar jag flest antal belåningsbara värdepapper, högst belåningsvärden, samt lägst ränta för lån med låg risk. Med våra två produkter Portföljbelåning samt Portföljbelåning Plus tycker jag att vi levererar på det målet, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

De båda produkterna har varierande räntor, men samtliga lån med portföljen som säkerhet är amorteringsfria, och Nordnet har ingen synpunkt på vad pengarna ska användas till.

– Vi har gjort en rejäl genomgång av våra belåningsvärden inför re-lanseringen av våra lån, och har höjt belåningsvärdet på över 400 stycken värdepapper. Totalt har vi nu belåning på över 8 000 aktier och fonder från sju olika marknader. Vad jag vet är detta Nordens mest kompletta utbud av belåningsbara värdepapper för privatpersoner, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

 

Läs artikeln