Närbilder JFD SEAL Carrier

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia – 3 timmar sedan

Uppsala kommun begår bokföringsbrott – ej godkänd delårsrapport – utgifterna skenar

Annons

”Hade [Uppsala kommun] varit ett aktiebolag, då hade det varit skattebrott och bokföringsbrott, och vi hade avgått.” – kommunens revisor i kommunfulläktige 5:e november (1:01 in i webb-tevesändningen)Uppsala kommun hade begått bokföringsbrott, om det hade funnits för kommunal bokföring. Kommunens revisorer riktar mycket skarp kritik mot kommunen, och varnar också för att kostnaderna i Sveriges fjärde mest folkrika kommun skenar relativt intäkterna.

Cornucopia – 5 timmar sedan

Elkraftbrist hotar även Göteborg på sikt – risk för datahallsetablering

Göteborgs-Posten rapporterar att även Göteborg löper risk för brist på elkraft framöver. Man klarar sig för stunden, men det finns en risk för att datahallar etablerar sig vilket snabbt skulle göra att elkraften och stadens möjliga expansion stoppas. Att bygga ut kapaciteten av inmatning av el kan ta upp till tio år.

Cornucopia – 11 timmar sedan

Riksdagen har beslutat att tjänstemannaansvaret ska återinföras

Det så kallade tjänstemannaansvaret ska återinföras enligt ett beslut taget av riksdagen i våras. Det innebär att även mindre tjänstefel kommer bli straffbara och inte som de senaste dryga fyrtio åren endast grova tjänstefel. Nu återstår att vårens antagna motion ska förvandlas till lag.

Cornucopia – 22 timmar sedan

BREAKING: Detaljfilm på dykgruppbåten JFD Seal Carrier vid Lidingö 20:e juni

Den tjugonde juni, åtta dagar innan observationen av en sannolik JFD SEAL Carrier norr om Lidingö, som uppmärksammats i DN och riksmedia, observerades samma typ av farkost vid Lidingö av en privatperson. Detta gör att alla tvivel om att en SEAL Carrier upprätthåller sig i dagsljus runt Lidingö kan avfärdas. Bloggen kan nedan publicera filmen och detaljer från observationen.

Cornucopia – Igår: 16:14

Socialdemokraterna åker ut i Göteborg – blågrönlila allians in

Efter många års socialistiskt styre i Sveriges näst folkrikaste kommun, provinsstaden Göteborg, åker nu socialdemokraterna ut. Istället tar en blågrönlila allians över, där den så kallade Alliansen styr med stöd av Miljöpartiet och Feministiskt initiativ.Lindholmen i Göteborg, med det tilltänkta skrytbygget Karlatornet (”ibland är en hög byggnad bara en hög byggnad” som Freud sade).

Cornucopia – Igår: 14:56

Litterär lägenhet på Västmannagatan i Vasastan, Stockholm

En fantastiskt litterär lägenhet på Västmannagatan i Vasastan, i den kongliga hufvudstaden, är nu till salu. Säljaren har extremt god litterär smak och begär bara 7 295 000:- SEK för dessa fantastiska och ståndsmässiga 82 m2, med tre rum och riktigt separat kök.Tranan ligger i Vasastan.

Cornucopia – Igår: 12:34

Pengarna slut till verksamheten för Härnösands kommun – lever på kredit

Pengarna är slut för Härnösands kommun och man har redan gjort av med 100 MSEK via en checkkredit för att finansiera den löpande verksamheten. Kommunen skyller på att de ”externa intäkterna” har fallit. I princip får inte en kommun låna till den löpande verksamheten, utan bara till investeringar.

Cornucopia – Igår: 10:33

Re-think plastic

Detta inlägg är reklam publicerad av Stena Recycling.

Plast är ett fantastiskt material med många bra egenskaper för hållbara produkter.
Men det gäller att vara noggrann i hanteringen av plast genom hela produktens livscykel (kedjan).

Cornucopia – Igår: 07:39

ESV: Försvarsmakten saknar 88 miljarder kronor i anslag

Ekonomistyrningsverket (ESV) konstaterar att Försvarsmakten vid gällande utformning och aktuella politiska beslut saknar hela 88 miljarder kronor i anslag fram till år 2025. Enbart materielbehovet har en brist på 29 miljarder kronor. Detta rapporterar SvD.

http://www.pressen.se/9545158.html