Region Gotland motsätter sig försvaret av ön – vill avslå ökad militär aktivitet

Liknande nyheter

Taggar:
Region, Gotland, motsättersig , försvaretav , önvill , avslå, ökad militär aktivitet
YLE – 11 apr 15 kl. 12:00

Försvaret är populärare än flyktingarna

Annons

Ordet försvar används nästan hundra gånger i partiernas valprogram. Men ordet flykting används bara fem gånger. Ordet Nato används också fler gånger än bistånd.

SvD – 10 nov 16 kl. 21:16

Försvaret pressar regeringen att stoppa ryska gasplaner

Försvarsmakten sätter ökat tryck på regeringen att stoppa den ryska gasjätten Gazproms planer på att lagra rör i Slite hamn med hänsyn till rikets säkerhet, erfar SvD. Ett sätt kan vara att kompensera region Gotland ekonomiskt för uteblivna intäkter..

YLE – 24 sep 14 kl. 15:11

Stör försvaret 4000 eller 4 Karlebybor?

Det är inte längre 4000 Karlebybor som störs av bullret från skjutövningarna på Vattaja, utan i stället fyra. Det anser försvarsmakten.
Karleby stad och armén har olika åsikter om bullret från skjutövningarna på Vattaja i Lochteå.

Nerikes Allehanda – 21 okt 15 kl. 21:21

Försvaret: Nej till vindkraft i Dylta bruk

Försvarsmakten motsätter sig i en skrivelse att det byggs vindkraftverk i Dylta bruk. Försvaret menar att vindkraftverk alltid stör teknisk utrustning men vill inte gå närmare in på detaljer i fallet Dylta bruk..

Hela Gotland – 19 sep 12 kl. 04:00

Försvaret vill inte ha enduro på Tofta

Många saknar endurotävlingar utöver Gotland Grand National på Tofta skjutfält.Men försvarets utökade verksamhet och att man inte vill ha in civilverksamhet på fältet sätter stopp.- Tyvärr kan det leda till ”svartkörning”, säger Staffan Sillén, ordförande i FMCK Gotland..

Västerbottens Folkblad – 13 jan 14 kl. 10:59

Försvaret vill stoppa vindkraft

Försvarsmakten motsätter sig planerna på ny vindkraft i Robertsfors kommun. Det står i konflikt med totalförsvarets intressen. Det handlar om planerade vindkraftverk vid Rata Storgrund.

HBL – 01 okt 14 kl. 17:20

Ukrainakrisen kan ge försvaret mer pengar

Krisen i Ukraina har stärkt riksdagspartiernas gemensamma uppfattning om att anslagen till Försvarsmakten i framtiden måste bli större.Försvarsmakten har genomgått en omfattande strukturreform med syftet att spara in över 100 miljoner euro om året bland annat genom att lägga ner garnisoner.
Nu hoppas partierna i en gemensam rapport om försvarets utmaningar på lång sikt att Försvarsmakten ska beviljas tilläggsanslag på 50 miljoner euro 2016.

Hela Gotland – 23 okt 14 kl. 08:19

Försvaret fortsatt förteget

Sökandet i Stockholms skärgård fortsätter med oförminskad styrka. Försvaret vet fortfarande inte vad det letar efter. ”Det kan handla om enskilda individer, miniubåtar eller ubåtar”, säger informatör Dan Enander.

UNT – 07 nov 14 kl. 14:02

Pistoriusförsvaret emot överklagan

Försvarsadvokaterna till löparstjärnan Oscar Pistorius, som dömts för att ha skjutit ihjäl sin flickvän som han trodde var en inbrottstjuv, motsätter sig åklagarsidans överklagan..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia – 6 timmar sedan

Sänkt pensionsprognos – trots höjd lön

Jag har fått min statliga pensionsprognos sänkt med drygt 3% sedan 2017, trots att jag höjt min lön och tjänar över brytgränsen för statliga pensionspoäng. Samtidigt ingår inte längre någon pensionsprognos i det sk orange kuvertet, åtminstone inte i det senaste kuvertet jag fått utskickat 2018. Fortsätter utvecklingen kommer jag trots maximal intjäning bara få lite drygt garantipensionen.

Cornucopia – 7 timmar sedan

Svensk Fastighetsförmedling: ”Aldrig varit mer förmånligt att köpa lägenhet”

Minnet är kort, eller så är man inte i mäklarbranschen särskilt länge. Svensk Fastighetsförmedling hävdar nu i ett adresserat utskick att ”Vi ska vara helt ärliga. Det har aldrig varit mer förmånligt att köpa lägenhet” och gör reklam för nya ej färdigställda bostadsrätter som prissänkts med 500 000:- SEK.

Cornucopia – 9 timmar sedan

Breaking: Kraftigt ras för fastighetsmäklarbranschen

Antalet nyregistrerade fastighetsmäklare rasar skarpt och lönsamheten i branschen är fallande. Detta talar för att de goda åren är över för mäklarkåren. Lönsamheten viker också för entreprenörer för bostadshus och andra byggnader.

Cornucopia – Igår: 17:38

Norge erbjuder dubblad amerikansk närvaro i Nordnorge

Norge erbjuder upp till 700 amerikanska marinkårssoldater kontinuerlig närvaro i Nordnorge för träning i ytterligare upp till fem år. Nuvarande storlek på styrkan är ca 330 personer och det är alltså en dubblad närvaro av Marinkåren i Norge.
USA.

Cornucopia – Igår: 12:09

Ändrad senaste kommentars-widget

Jag har bytt ut den tidigare widgeten för senaste kommentarer mot en sämre. Detta då widgeten hängde hela bloggen, inklusive gjorde att man behövde vänta rätt länge på möjligheten att kommentera.  Ny enklare feedwidget hittas nere till vänster.

Cornucopia – Igår: 10:43

Fredspris till Kim Jong Un och Trump – eller meningslöst avtal?

”den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser” – Alfred Nobels testamente, som ligger till grund för fredspriset”The Art of the Deal” – Donald TrumpNågot slags avtal har träffats mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Nu återstår att se om avtalet egentligen innebär något i verkligheten och hur Nobelfredspriskommittén i Oslo ska resonera. Trots allt gav man fredspris till Barack Obama, bara för att han blev vald till president.

Cornucopia – I förrgår: 18:19

MÖP-måndag: Vård, skola, eldöverfall

Dags för lite MÖP-måndag i all enkelhet. Vad sägs om vård, skola, eldöverfall som politisk slogan?Vård, skola, eldöverfall.

http://www.pressen.se/9007490.html