Searsaktien på frimärkesnivå – men räddningsplan uppges finnas

Annons

Enligt tidigare uppgifter i amerikansk affärspress förbereder Sears ledning att begära rekonstruktion för bolaget som är på obestånd efter att under flera års tid ha tappat försäljning och intäkter. 

Tidigare på torsdagen skrev Wall Street Journal att Lampert inte tänker träda in och rädda Sears, som han gjort vid tidigare tillfällen. Reuters menar dock att det trots det finns en plan på att köpa ut tillgångar som Sears Holding äger och att Lampert vill kunna kvitta tillgångarna mot pengar som han tidigare lånat ut till Sears. Bland annat ska det handla om vitvarumärket Kenmore, som Lampert uppges ha bjudit 480 miljoner dollar för.

Som ett alternativ om den vägen visar sig stängd överväger ledningen för Sears att ta initiativ till en traditionell rekonstruktion i syfte att rädda så många som möjligt att kedjans 90.000 anställda och 900 varuhus.

Så sent som i går, onsdag, rapporterade att Sears misslyckats med att förhandla fram lån som kan hålla bolaget flytande under rekonstruktionstiden.

Searsaktien faller med över 20 procent på torsdagen och kostar 38 cent.

https://www.di.se/live/searsaktien-pa-frimarkesniva-men-raddningsplan-uppges-finnas/